Po září 14 2015

Nokian Tyres přichází s první zimní pneumatikou třídy AA co do přilnavosti na mokré vozovce a spotřeby paliva a rovněž s první zimní pneumatikou třídy A pro osobní vozidla

Revoluční zimní pneumatika Nokian WR SUV 3 pro užitkové vozy s vysokou přilnavostí na mokré vozovce a nejnižší spotřebou paliva v třídě A dokáže zkrátit brzdnou dráhu na mokré vozovce až o 18 metrů a dosáhnout úspory paliva až 0,6 l na 100 kilometrů (rozměr 265/50 R19 V). Směs siliky a gumy do mokra a sněhu pneumatiky Nokian Twin Trac SUV (Nokian Twin Trac SUV Silica rubber compound) nabízí špičkovou přilnavost a nízkou spotřebu paliva, technologie aramidových bočnic Nokian (Nokian Aramid Sidewall Technology) zaručuje maximální odolnost. Moderní pneumatika Nokian WR SUV 3 třídy AA je skutečná zimní pneumatika pro užitkové vozy od průkopníka zimní bezpečnosti a ekologicky šetrné jízdy a byla vyvinuta speciálně pro české řidiče užitkových vozů.

Nová zimní pneumatika Nokian WR D4 pro osobní vozidla má špičkovou přilnavost za mokra v třídě A a jakožto přeborník v přilnavosti přináší jedinečné inovace. Tento všestranně přizpůsobivý chameleón zimních silnic jezdí stejnou měrou bezpečně na silnicích mokrých i zasněžených. Nejvyšší vládce zimy Nokian WR D4 od průkopníka technologie zimních pneumatik drží spolehlivě stopu za deště, na sněhu i sněhové břečce a má nejkratší brzdnou dráhu v proměnlivém českém zimním počasí. Optimalizované lamelové bloky Nokian (Nokian Bloc Optimalized Siping) a směs siliky a gumy do mokra a sněhu (Nokian Twin Trac Silica) umožňují řízené jízdní chování a dobrou přilnavost v extrémních situacích.

Nokian WR SUV 3 pro užitkové vozy se směsí siliky a gumy do mokra a sněhu a technologií aramidových bočnic Nokian

Nová zelená pneumatika Nokian WR SUV 3 (rozměr 265/50 R19 V) od vynálezce zimní pneumatiky určená pro mnohostranné použití na rozličných SUV jako Porsche Cayenne, Audi Q7, BMW X5, Volkswagen Amarok, Volkswagen Touareg, Mercedes Benz ML, Jeep Grand Cherokee nebo Volvo XC 60.

Finská pneumatika Nokian WR SUV 3 využívá jedinečného know-how v extrémních podmínkách a při suverénním zvládání veškerých typů zimního počasí, které si vydobyl přední světový specialista na zimní pneumatiky.

Díky směsi siliky a gumy do mokra a sněhu pro SUV (Nokian Twin Trac SUV Silica) a technologii aramidových bočnic Nokian je pneumatika Nokian WR SUV 3 dobře vybavena pro náročné použití na SUVs maximální odolností v nové velikosti 265/50 R19 V. Tyto inovace zajišťují, že řidiči mají v proměnlivé české zimě k dispozici jak maximální přilnavost na mokru a sněhu a velkou palivovou účinnost tak přesné jízdní chování v kombinaci s dlouhou životností. Stejné technologie budou použity i v budoucnosti na dalších zimních pneumatikách Nokian Tyres.

Pneumatika Nokian WR SUV 3 s rozměrem 265/50 R19 V a výkonem třídy AA podle štítku pneumatiky EU je novinkou letošní zimy a špičkovým modelem pneumatik SUV. Vítězem testů se pneumatika WR SUV 3 stala již u automobilových časopisů „Auto Bild allrad“, „OFF ROAD“ a „SUV MAGAZIN“ v jiných rozměrech v roce 2014. V prodeji je pneumatika v mnoha velikostech od 14 do 21 palců a v rychlostních kategoriích T (190 km/h) až V (240 km/h).

Všeuměl Nokian WR D4:O 18 metrů kratší brzdná dráha jakožto první špičková zimní pneumatika s přilnavostí za mokra třídy A 

Jako první špičková zimní pneumatika na světě s přilnavostí za mokra e třídě A na štítku dosahuje všeuměl Nokian WR D4 o 18 metrů kratší brzdnou dráhu než pneumatika třídy F. Odražeč sněhové břečky chrání jak před aquaplaningem tak slushplaningem. Optimalizované lamelové bloky Nokian přinášejí silnější zimní přilnavost a lepší pocit při řízení. Každý blok běhounu a každá lamela ve stylovém profilu mají přesný tvar a úkol.

Směs siliky a gumy do mokra sněhu Nokian (Nokian Twin Trac Silica) nabízí vynikající přilnavost, vynikající odolnost vůči opotřebení a nízkou spotřebu palivavzhledem k extrémně nízkému valivému odporu. Zelený zimní král Nokian WR D4 od majitele světového rekordu z Finska představuje novou generaci, která následuje po pneumatice Nokian WR D3, mnohonásobném vítězi ve srovnávacích testech automobilových časopisů, např. testu zimních pneumatik časopisu "Auto Bild" v roce 2014.

Široký výběr rozměrů pneumatiky Nokian WR D4 zahrnuje velikosti od 14 do 20 palců v rychlostních kategoriích Q (160 km/h) až W (270 km/h). Mnohostranná paleta modelů tohoto multitalentu nabízí rozměry zaměřené zejména na sportovní jízdu, nicméně optimalizované i pro moderní elektroauta. Speciální modely mají technologii run-flat a mnoho pneumatik má značení XL jakožto index maximální nosnosti u pneumatiky pro osobní automobil. Četné velikosti zimního mistra byly vyvinuty speciálně pro Českou republiku a jsou nyní všechny k dispozici v pneuservisech.

Dopravní zimní pneumatika Nokian WR C3 nabízí bezchybný výkon pro českou zimu

Nová zimní pneumatika Nokian WR C3 zvládá extrémní zimní podmínky díky své přesné zimní přilnavosti. Čerpací lamely odvádějí na mokrých a zledovatělých silnicích vodu z prostoru pod pneumatikou a zajišťují tak bezpečné přilnutí. Úsporný běhoun je určen k univerzálnímu použití na skříňových, stěhovacích a dodávkových vozidlech.

Bezpečně, spolehlivě a lehce jezdí finská zimní pneumatika Nokian WR C3 v ulicích města a na silnicích venkova v České republice. Kromě jízdního pohodlí a velmi nízkého valivého odporu optimalizuje nová zimní pneumatika vlastnosti jízdního chování přispívající ke zvýšené bezpečnosti na zledovatělých, zasněžených a mokrých silnicích. Profesionální řidiči potřebují nutně tyto zimní jízdní vlastnosti.

Široký výběr rozměrů pneumatiky Nokian WR C3 nabízí všestrannost a vysoký výkon přizpůsobený pro moderní skříňová, stěhovací a dodávková vozidla ve 22 rozměrech od 14 do 17 palců. Nová řada zimních pneumatik špičkové značky využívá profilovaný běhoun jak pro lehčí, tak pro těžká vozidla.

Nokian Weatherproof pneumatika do každého počasí – bezpečný jízdní komfort po celý rok – 2 v 1

Nová řada vysoce výkonných pneumatik do každého počasí High-Performance Nokian Weatherproof ukončuje každoročně opakovaný proces výměny pneumatik, který musejí řidiči podstupovat každé léto a každou zimu. Pneumatika do každého počasí Nokian Weatherproof je současně zimní i letní pneumatikou – 2 v 1. Tyto výhody revoluční koncepce pneumatik do každého počasí Nokian přinášejí jak spolehlivou bezpečnost zimních pneumatik Nokian s precizní jízdní stabilitou, tak přesné jízdní chování letních pneumatik Nokian. Špičkové inovace zajistí pohodlnou a bezpečnou jízdu na českých silnicích po celý rok.

Všestranné zimní a letní pneumatiky Nokian Weatherproof jsou určeny pro řidiče, kteří chtějí jezdit bezpečně v zimě na sněhu a sněhové břečce a efektivně a bez námahy v létě. Zatímco tradiční celoroční pneumatiky jsou vlastně letní pneumatiky s některými vlastnostmi umožňujícími jízdu v zimě, Nokian Weatherproof je pro Českou republiku jak opravdovou zimní pneumatikou, tak špičkovou letní pneumatikou v jednom.

Finské pneumatiky do každého počasí nabízejí dlouhodobý výkon pro moderní osobní automobily, užitkové vozy, dodávková a stěhovací vozidla. Všechny rozměry těchto pneumatik do každého počasí jsou oficiálně schváleny jako zimní pneumatiky a mají symbol sněhové vločky (3PMSF). Pneumatiky Nokian do každého počasí se od běžných celoročních pneumatik výrazně odlišují svým lepším výkonem v zimě.

Pohodlná a trvanlivá pneumatika Nokian Weatherproof nabízí skvělé jízdní chování na sněhu, suchých a mokrých silnicích a dokonce i na nebezpečné sněhové břečce. Guma jejího běhounu je dimenzována pro silná SUV. Jezdí klidně a hospodárně po celý rok.

Některé celoroční pneumatiky nabízejí na sněhu, ledu a v mokru jen průměrný výkon

Mnozí motoristé jsou ze svých celoročních pneumatik zklamaní. Právě ti by měli vyzkoušet nové pneumatiky Nokian do každého počasí. Když se venku ochladí a silnice se změní v zasněžené, blátivě a ledové plochy, běžné celoroční pneumatiky mohou být nebezpečné a poskytují na mokrých i suchých silnicích často jen průměrný výkon. S jedinečnou kombinací bezpečnosti a bezstarostného pohodlí za každého počasí si již řidiči, kteří vlastní nové pneumatiky Nokian Weatherproof do každého počasí, nemusí dělat starosti. Zapomenou na předpověď počasí.

Nová řada pneumatik do každého počasí 2 v 1 Nokian Weatherproof nabízí jeden z největších výrobkových sortimentů na trhu pro segment celoročních pneumatik a obsahuje rozměry od 13 do 18 palců v rychlostních kategoriích T (190 km/h), H (210 km/h) až V (240 km/h). Pneumatika Nokian Weatherproof SUV je dostupná v rozměrech od 16 do 19 palců a v rychlostních kategoriích H (210 km/h) a V (240 km/h). Pro skříňová, stěhovací a dodávková vozidla byla vyvinuta nová pneumatika Nokian Weatherproof C s rozměrovým sortimentem od 14 do 16 palců a v rychlostních kategoriích R (170 km/h) až T (190 km/h).

Zimní pneumatiky Nokian WR jsou mnohonásobným vítězem testů pneumatik a dosáhly celé řady úspěchů i v dalších testech

Zimní pneumatiky Nokian WR optimalizované na české podmínky jsou mnohonásobným vítězem testů a dosáhly celé řady úspěchů i v dalších testech. Zimní pneumatika Nokian WR D3 je vítězem testu zimních pneumatik 2014 časopisu „Auto Bild“ s nejlepším hodnocením „příkladná“. Bezpečné jízdní vlastnosti a krátká brzdná dráha vedou ke špičkovému výslednému hodnocení na sněhu známkou 2+. Vítězem se staly zimní pneumatiky Nokian také v testech roku 2014 Autoklubu Evropa ACE, GTÜ, časopisu „Auto Bild allrad“, „OFF ROAD“ „SUV MAGAZIN“ a autoklubu ARBÖ. V těchto testech dostaly tyto prvotřídní finské pneumatiky rovněž nejlepší hodnocení „příkladná“ a „velmi doporučeníhodná“.

Široký výběr zimních pneumatik prvotřídní značkyNokian Tyres

Špičková značka Nokian Tyres nabízí rozsáhlý sortiment zimních pneumatik s novými modely Nokian WR D4, Nokian WR SUV3 či dopravní pneumatiky Nokian WR C3. Další novinkou je i Nokian WR A3 pro vysoce výkonné automobily nebo mnohonásobný vítěz testů Nokian WR D3. Na trhu jsou dostupné samostatně nebo v kompletu s výběrem velikostí od 13 do 21 palců a rychlostních kategorií Q (160km/h) až W (270 km/h) a to vše se zárukou spokojenosti Nokian Tyres Satisfaction.

Archiv novinek