Út dubna 2 2019

Nokian Powerproof a Nokian Wetproof – revoluční požitek z jízdy a bezstarostnost na středoevropských letních silnicích

Pro aktuální letní sezónu připravil legendární finský výrobce Nokian Tyres dvě novinky: pneumatiku Nokian Powerproof a Nokian Wetproof. Tyto technologicky nejvyspělejší letní pneumatiky, určené do středoevropských podmínek, aktuálně bodují v rozličných srovnávacích testech evropských automobilových magazínů. Pneumatiky jsou od letošního jara 2019 také k dispozici všem českým řidičům.

Rozmary letního počasí a různorodé silniční povrchy bývají pro evropské řidiče leckdy velmi náročné. Změny teplot v období mezi chladnými jarními dny a letními vedry dokážou někdy překonat i teplotní rozdíl 40 °C a bývají doprovázeny vydatnými či náhlými bouřkami. Takové podmínky rozhodně vyžadují perfektní letní pneumatiky, které jsou schopné se jim kdykoliv uzpůsobit. Nová letní pneumatika Nokian Powerproof, vyvinutá pro rychlou jízdu, proto zvládá s příjemnou vyvážeností všechny formy léta.

„Nová pneumatika Nokian Powerproof mi dává neuvěřitelnou odezvu na řízení. To je přesně vlastnost, kterou požadujete od kvalitní pneumatiky. Když vám pneumatika dává důvěru v řízení, pak vám současně poskytuje i skvělou bezpečnost,“ říká Mika Häkkinen, dvojnásobný mistr světa ve Formuli 1, který v rámci testování a vývoje nové letní pneumatiky poskytl své zkušenosti i profesionální vhled.

Extrémně stabilní ovladatelnost a logické reakce na pokyny řízení zajišťují bezstarostnost jak při změnách jízdních pruhů ve vysokých rychlostech, tak při prudkém brzdění. Kontaktní plocha pneumatiky Nokian Powerproof zůstává optimální jak na deštivých dálnicích, tak na sluncem rozpálených silnicích a silná stavba zaručuje maximální odolnost. Rozsáhlá nabídka rozměrů této UHP letní pneumatiky zahrnuje 51 produktů s průměrem od 17 do 20 palců a s rychlostními indexy W (270 km/h) a Y (300 km/h).

Pneumatika Nokian Powerproof byla vyhodnocena jako „PŘÍKLADNÁ“ v  testu letních pneumatik německého časopisu AutoBild Allrad kde se umístila na 2. místě. Časopis ocenil vysoké výkony pneumatiky Nokian Powerproof na každém povrchu a zejména vynikající ovladatelnost v mokrých podmínkách. V německém časopisu Gute Fahrt získala pneumatika Nokian Powerproof hodnocení „Gute Fahrt“, umístila se na 4. místě. Časopis vyzdvihuje celkové chování a jízdní vlastnosti pneumatiky na mokrých vozovkách. Zdůrazňuje maximální výkony a stabilitu při brzdění na mokru i vynikající ovladatelnost na mokru, skvělou přilnavost na mokrém okruhu a dobrou odolnost vůči aquaplaningu.

Pneumatika Nokian Powerproof rovněž získala výkonnostní značku „Tire Performance Mark“ od nezávislé zkušební organizace TÜV SÜD, která prokazuje všestranné a komplexní výkony. 

 

 

 

Nová pneumatika Nokian Wetproof poskytuje bezpečnější a pohodlnější jízdu i v deštivých dnech

Za slunných a krásných letních dnů je snadné zapomenout na nebezpečí silnic v deštivém počasí. Prudké dešťové srážky však mohou vést ke vzniku aquaplaningu, zvláště pokud je na silnici a ve vyjetých kolejích velké množství vody. Nová revoluční pneumatika Nokian Wetproof je doslova nepřítelem aquaplaningu. Jejími nejvýznamnějšími vlastnostmi jsou vynikající brzdný výkon na mokrých vozovkách a efektivní odolnost vůči aquaplaningu. Díky tomu zajišťuje bezpečnou a bezstarostnou jízdu i v deštivých dnech. Nokian Wetproof zaručuje stabilní výkony v deštivých dnech a větší komfort ve špatných jízdních podmínkách.

„Nokian Wetproof nabízí nejlepší možnou kombinaci výkonů na suchém i mokrém povrchu. Podařilo se nám významně vylepšit přilnavost na mokru i odolnost vůči aquaplaningu a tím zajistit zákazníkům, kteří jezdí v mokrých podmínkách, ještě větší bezpečnost. Vývoj trval déle než 4 roky a testovali jsme desítky různých prototypů napříč celou Evropou,“ vysvětluje Jarno Röytiö, manažer vývoje produktů ve společnosti Nokian Tyres.

Pro zajištění maximálního komfortu a prvotřídní bezpečnosti je běhoun pneumatiky rozdělen na dvě funkční zóny. Tato nová technologie dvojí bezpečnostní zóny poskytuje vynikající kombinaci výkonů na suchém a mokrém povrchu. Zóna pro stabilitu na vnější straně pneumatiky zajišťuje dobrou stabilitu a ovladatelnost a z nich vyplývající přesné a spolehlivé reakce na pokyny řízení. Oproti tomu bezpečnostní zóna na mokro na vnitřní straně zvyšuje přilnavost na mokrém povrchu a odolnost vůči aquaplaningu. Směs pryže Aqua Hybrid představuje další inovaci, která zvyšuje bezpečnost v deštivém počasí. Tato směs pryže nové generace s nejvyspělejšími typy polymerů a vylepšenou stavbou se silikou poskytuje vynikající přilnavost na mokru a nižší náklady na palivo.

Nová pneumatika Nokian Wetproof je k dispozici v rychlostní kategorii T (190km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h) a komplexní nabídka rozměrů zahrnuje 46 produktů s rozměry od 14 do 20 palců.

Nokian Wetproof zvítězila v testech magazínů Auto Motor und Sport a ACE Lenkrad

Nová pneumatika Nokian Wetproof umístila na prvním místě ve dvou významných evropských testech letních pneumatik. V testu uskutečněném jedním z největších německých automobilových časopisů Auto Motor und Sport překonala pneumatika Nokian Wetproof na mokrém povrchu prémiové konkurenty a stala se tak nejlepší pneumatikou v testování brzdných vlastností na mokru. Vyzdvihovány byly rovněž její spolehlivé reakce na suchu a snadná ovladatelnost. V testu letních pneumatik, který uskutečnil časopis ACE ve spolupráci s německou společností pro technický dohled GTÜ a rakouskou automobilovou asociací ARBÖ, byla pneumatika Nokian Wetproof ohodnocena prvním místem a jako „vysoce doporučená“. Pneumatika uspěla s nejkratší brzdnou dráhou na mokrém povrchu, v testech odolnosti vůči aquaplaningu a v testování boční ovladatelnosti na mokru. Jak zdůrazňuje časopis ACE, název „Wetproof“ je skutečně velice příhodný, protože vývoj společnosti Nokian Tyres tímto stanovuje úplně nové standardy v mokrých jízdních podmínkách.

Vynikající vlastnosti pneumatiky Nokian Wetproof prokazuje také Výkonnostní značka od nezávislé zkušební organizace TÜV SÜD. Tato značka potvrzuje, že pneumatika Nokian Wetproof je z hlediska kvality a výkonnosti porovnatelná s prémiovými konkurenty.

 

Archiv novinek