Út dubna 17 2018

Jedinečná technologie aramidových bočnic Nokian Tyres vám pomůže užít si letní sezónu naplno a bez defektů

Rostoucí obliba SUV a offroadových vozů, které se stávají důležitým společníkem na prázdninových cestách do přírody nebo za dobrodružstvím, klade stále větší nároky na bezpečnou a hlavně bezstarostnou jízdu. Požadavky řidičů jsou tak přímo úměrné náročnosti rozmanitého terénu. Nokian Tyres proto eviduje rostoucí zájem o řadu prémiových SUV pneumatik s technologii aramidových bočnic, které jsou v terénu téměř nezničitelné. To stejné platí i pro jízdu ve městě, kde se SUV vozy snadněji střetnou s jinými nástrahami například ve formě zvýšených obrubníků. Novinkou letošní letní sezóny je rozšíření této unikátní aramidové technologie Nokian Tyres také na pneumatiky pro lehké nákladní vozy, karavany a přívěsy.

Letní pneumatiky Nokian Line SUV – maximální odolnost a komfortní jízda

„Díky technologii aramidových bočnic mají letní pneumatiky Nokian Tyres pro SUV a užitkové vozy zaručenou výjimečnou odolnost, maximální bezpečnost a extrémní životnost. Aramidové vlákno, které se přidává do směsi pryže, zpevňuje bočnice pneumatiky a zvyšuje tak jejich odolnost vůči průpichům a průrazům od kamenů, výmolů nebo obrubníků, které by mohly pneumatiku snadno poškodit. Stejný materiál se užívá také v leteckém a obranném průmyslu,” říká Martin Dražík, produktový manažer pro střední Evropu ve společnosti Nokian Tyres.

Nokian Line SUV, pneumatika pro univerzální užití zajišťuje dynamickou ovladatelnost, příjemný jízdní komfort a vynikající přilnavost na mokrém povrchu pro malé a středně velké SUV vozy. Pneumatika je extrémně odolná a zachovává si své vysoké výkony kilometr za kilometrem. Navíc zaručuje nízkou spotřebu paliva a extrémní odolnost díky jedinečné technologii aramidových bočnic.

Sportovní letní pneumatika Nokian zLine SUV v sobě kloubí přesné jízdní reakce s jízdním komfortem a vynikající přilnavostí na mokrém povrchu. Pneumatika zaručuje bezpečnost i za silného deště a v extrémních podmínkách. Bočnice jsou zesílené technologií aramidových bočnic, která zajišťuje bezpečnost i pro ta největší SUV.

Jedinečná pneumatika Nokian Rockproof, vyvinutá pro skutečné off-roadové a 4x4 nadšence, s lehkostí zvládá i nejnáročnější a nejextrémnější podmínky. Maximální životnost a spolehlivost v extrémních terénech zajišťuje nejen použitá aramidová technologie ale také speciální běhounová směs i robustní vzorek s unikátními odvaděči kamenů.

Extrémní odolnost nyní také pro užitkové, lehké nákladní a obytné vozy

V létě jsou pneumatiky pro užitková vozidla a obytné vozy často užívány v náročných podmínkách. Vozidla jsou hodně naložená a obvykle jezdí na špatných silnicích, štěrku a přes obrubníky. Pneumatiky musí proto unést váhu vozidla a zajistit bezpečnost a ovladatelnost ve všech jízdních podmínkách. Proto byla technologie aramidových bočnic rozšířena i na všechny pneumatiky Nokian Tyres pro užitkové a obytné vozy, jako například Nokian cLine Van, Nokian cLine Cargo a Nokian Weatherproof C.

Zajistěte si bezpečnější a pohodovější léto s pneumatikami Nokian Tyres pro osobní vozidla

Také řidiči osobních aut si přijdou na své při výběru spolehlivých a hlavně funkčních letních prémiových pneumatik od Nokian Tyres. V nabídce jsou například klasické letní prémiové pneumatiky Nokian Line nebo jejich vysokorychlostní verze Nokian zLine. Pro středoevropské podmínky byla vyvinuta speciální verze Nokian iLine určená především menším rodinným vozům s důrazem na úsporu paliva a excelentní ochranu před aquaplaningem. Nesmíme zapomínat na řidiče hybridních pohonů, pro které jsou pro změnu určeny vysoce úsporné pneumatiky Nokian eLine 2 s valivým odporem v klasifikační třídě AA.

Úspěch Nokian Tyres v testech letních pneumatik: „Doporučená“

Pneumatiky Nokian Tyres zaznamenaly úspěchy také v letošních  testech letních pneumatik. Nokian zLine, v rozměru 235/45 ZR18, získala celkové druhé místo (sdílené) s hodnocením „doporučená“ v testu letních pneumatik německého časopisu ACE Lenkrad. Výsledky testu prokázaly dobré vlastnosti pneumatiky z hlediska brzdění a ovladatelnosti na mokru a odolnosti vůči aquaplaningu. Oceněna byla rovněž ovladatelnost na suchu a nízký valivý odpor. Stejně hodnotí tuto pneumatiku také další autoklubové autority jako je německá GTÜ nebo rakouská ARBÖ.

Ještě větší pohodlí díky aramidové záruce a záruce spokojenosti Nokian Tyres

Přestože jsou SUV pneumatiky Nokian Tyres výjimečně odolné, přesto může život někdy přinést nečekané situace. Proto společnost Nokian Tyres nabízí svým zákazníkům tzv.  aramidovou záruku Nokian Tyres, která se vztahuje na poškození na bočnici při běžném používání.  Nokian Tyres poskytuje rovněž záruku spokojenosti. Pokud není zákazník z jakéhokoliv důvodu spokojen se svými novými pneumatikami, může je do 14 dnů vyměnit za jinou sadu. Záruky Nokian Tyres je možné využít u vybraných prodejců.

Archiv novinek