Čt ledna 18 2018

Ještě větší odolnost: Nokian Tyres rozšiřuje užití aramidové technologie také na pneumatiky pro dodávky a obytné vozy

Technologie aramidových bočnic od Nokian Tyres byla vyvinuta tak, aby zaručovala větší odolnost v náročných jízdních podmínkách. Tato zvýšená odolnost je nyní k dispozici i řidičům užitkových vozů a karavanů – technologie aramidových bočnic s pevným aramidovým vláknem byla rozšířena na pneumatiky Nokian Tyres pro dodávky a obytné vozy.  

Technologie aramidových bočnic vám umožňuje bezstarostnou jízdu 

Pneumatiky pro užitková a obytná vozidla jsou často užívány v náročných podmínkách. Automobily jsou těžké a často jezdí plně naložené na silnicích, které jsou ve špatném stavu, na štěrku a přes obrubníky. Pneumatiky musí nést celou hmotnost vozidla a za všech okolností zajistit bezpečnost a stabilní ovladatelnost. 

„Chceme řidičům dodávek a karavanů nabídnout stejnou odolnost, jakou od nás již získali uživatelé pneumatik pro SUV a lehká nákladní vozidla. Aramidové vlákno chrání před nečekanými vícenáklady za poškozenou pneumatiku a zároveň zaručuje, že náklad dorazí bez jakýchkoliv potíží do své cílové destinace,“ říká Petri Niemi, vedoucí produktového a cenového managementu společnosti Nokian Tyres. 

Aramidové vlákno snižuje náklady a zvyšuje bezstarostnost jízdy 

Hrany obrubníků a výmoly mohou vážně poškodit pneumatiky. Poškození bočnice obvykle vyžaduje nákup a montáž nové pneumatiky. 

Podstatou technologie aramidových bočnic je aramidové vlákno, které se nachází v inovativní stavbě bočnic. Stejný materiál se užívá také v leteckém a obranném průmyslu. Aramidové vlákno zpevňuje bočnice, aby lépe odolávaly vnějším nárazům, průpichům, průrazům a jiným deformacím. 

Technologie aramidových bočnic byla již před několika lety použita u pneumatik Nokian Tyres pro SUV automobily. Nyní se nově nachází také u všech produktů pro dodávkové a obytné vozy. 

Produkty využívající technologii aramidových bočnic od 1. ledna 2018: 

Nokian WR C3

Nokian cLine Van

Nokian cLine Cargo

Nokian Weatherproof C

 

Další produkty užívající technologii aramidových bočnic:

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV (novinka)

Nokian WR SUV 4 (novinka)

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Nokian Line SUV

Nokian Weatherproof SUV

Nokian WR SUV 3

Nokian zLine SUV

Nokian Hakkapeliitta LT2

Nokian Rockproof

Nokian Rotiiva HT

Nokian Rotiiva AT

Nokian Rotiiva AT Plus

 

Odolnost jako nikdy předtímzhlédnout video

Podívejte se, jak funguje technologie aramidových bočnic

Nokian Tyres – celosvětově nejseverněji umístěný výrobce pneumatik

Archiv novinek