St dubna 22 2015

Dodávkové pneumatiky Nokian cLine – více kilometrů, vysoká bezpečnost a stabilita

Nová letní pneumatika Nokian cLine pro dodávky nabízí řidičům z povolání pevnou stabilitu, dlouhou životnost a vysokou míru bezpečnosti při nelehké jízdě po českých silnicích. Nová produktová skupina finského výrobce pneumatik Nokian Tyres je přizpůsobena pro moderní dodávky, zásobovací vozidla a mikrobusy. Robustní a výkonná letní pneumatika Nokian cLine Cargo pro těžké vozy, např. malá nákladní vozidla, snese bez problémů i vyšší zatížení. Její běhoun bez předepsaného směru otáčení při jízdě a struktura se podobají těm pneumatiky pro nákladní automobily. Pro spolehlivou přepravu lehčích nákladů a osob je vhodná pneumatika Nokian cLineVan.

Trojité opory (Triangular Supports): Pevnost pro náročné použití

Trojité opory (Triangular Supports) značně zesilují boční tuhost pneumatiky v oblasti ramena. To je důležité zejména při přepravě těžkých nákladů. Pneumatika se tak pomaleji opotřebovává a uchová si déle bezvadný tvar. Robustní rameno spolu s vysokým bočním úhlem zajišťují dobrou stabilitu.

Příjemný jízdní komfort a přesné reakce na řízení

Díky asymetrickému vzorku běhounu se s pneumatikou Nokian cLine Van pro lehčí náklady a přepravu osob příjemně jede a je snadno ovladatelná. Prostřední drážka v profilu má vlnovitou opěru (Wave Support). Ta zesiluje boční tuhost pneumatiky, takže lépe drží tvar a zůstává déle odolná vůči opotřebení, a snižuje nebezpečí akvaplaningu při letních deštích. Optimalizované rozmístění bloků a struktura navržená na míru snižují hlučnost uvnitř vozidla i venku. 

Speciální pryžová směs Clinch (special clinch rubber compound) maximalizuje bezpečnost komfortní a silné pneumatiky Nokian cLine. Tato dodávková pneumatika se vyznačuje extrémně dlouhou životností a vynikající přilnavostí za mokra, a to zejména důležitým přídavným záběrem na mokré vozovce. 

Moderní pryžová směs přitlačí patku pneumatiky k okraji ráfku a zamezí tak rychlému opotřebovávání pneumatiky při větším zatížení. Inovativní pryžová směs prodlužuje životnost a usnadňuje nazouvání pneumatik. Díky utlumeným vibracím v oblasti těla pneumatiky nedochází k přenosu chvění dovnitř pneumatiky a dále do vozidla a efektivně se tak minimalizuje hlučnost uvnitř automobilu.

Jednoduché zabezpečení: Indikátor opotřebení profilu s výstražným ukazatelem akvaplaningu a informační pole

Indikátor hloubky profilu Nokian na středním žebru udává hloubku profilu jednoduše jako čísla od 8 do 3 milimetrů. Jak se pneumatika opotřebovává, čísla jedno po druhém mizí. Výstražný ukazatel akvaplaningu varuje symbolem kapky před nebezpečím akvaplaningu. Když je zbytkový profil menší než 4 milimetry, ukazatel zmizí a poukazuje tak na zvýšené riziko. Tyto inovace nemá žádný jiný výrobce pneumatik. 

Správný tlak v pneumatikách je důležitý zejména pro řidiče z povolání a v případě silného zatížení. Pneumatiky nahuštěné na správný tlak zlepšují jízdní vlastnosti, zabezpečují pevnost pneumatiky v tahu a snižují spotřebu paliva. Montážní poloha a ukazatel tlaku vzduchu v informačním okně na bočnici přinášejí větší bezpečnost. Tam si lze zapsat správný tlak a polohu pneumatiky při její výměně.

Nokian cLine bude k dostání u prodejců pneumatik od jara 2015 ve 23 různých velikostech od 14“ do 17“.

Nokian cLine – funkčnost v silničním provozu

Déle odolná vůči opotřebení a trvanlivá

Stabilní a příjemná i při vysokém zatížení

Vynikající přilnavost za mokra a jízdní vlastnosti

Archiv novinek