Čt října 18 2018

Buďte připraveni a vyzrajte nad zimou s pneumatikami Nokian Tyres

Extrémní a rychle se střídající změny zimního počasí jsou v současnosti typické pro celou Evropu. Stále častěji se vyskytuje silný déšť, zvyšující výskyt nebezpečné sněhové břečky, stejně jako je běžná i jízda po suché vozovce.  

Během prvních měsíců roku 2018 představil Nokian Tyres, celosvětově nejseverněji umístěný výrobce pneumatik, tři nové pneumatiky, které doplňují jeho řadu vysoce kvalitních zimních pneumatik. Jedná se o pneumatiku Nokian WR SUV 4, vyvinutou speciálně pro evropské povětrnostní podmínky, a severské nehrotované pneumatiky Nokian Hakkapeliitta R3 a R3 SUV. 

Nová zimní pneumatika Nokian WR SUV 4 byla vyvinuta speciálně pro středoevropské řidiče SUV vozů tak, aby zajišťovala nejlepší možné výkony na sněhu, sněhové břečce a v silném dešti. Ať již se pohybujete po rychlé dálnici, v rušném městském provozu nebo po malebných alpských silnicích, reakce na pokyny řízení jsou přesné a předvídatelné jak na kluzkém, tak na hladkém povrchu. Tato prémiová pneumatika nabízí ideální kombinaci výkonů na sněhu, ovladatelnosti na mokru i suchu a zároveň skvělé odolnosti vůči vzniku aquaplaningu. 

„Univerzální zimní vlastnosti, vynikající ovladatelnost a specifická SUV stavba dělají z Nokian WR SUV 4 pneumatiku optimální do středoevropské zimy,“ vysvětluje Martin Dražík, produktový manažer ve společnosti Nokian Tyres. 

Pneumatika Nokian WR SUV 4 získala výkonnostní značku od nezávislé zkušební organizace TÜV SÜD, která prokazuje, že testovaná pneumatika je z hlediska kvality a výkonnosti porovnatelná s prémiovými konkurenty. V porovnání s pěti prémiovými konkurenty vynikala pneumatika Nokian WR SUV 4 v boční přilnavosti na sněhu a v brzdných vlastnostech na sněhu i ledu. 

Tato prémiová zimní pneumatika byla rovněž ohodnocena jako nejlepší pneumatika v testu uskutečněném oblíbeným německým časopisem OffRoad (číslo 10/2018). Časopis oceňoval především výkony pneumatiky na sněhu a na ledu. Podle časopisu, který testoval pneumatiky s rozměrem 235/60 R18, byla Nokian WR SUV 4 jedinou pneumatikou, která prokazovala celkové výsledky na konstantně dobré úrovni, a to ve všech podmínkách. Pneumatika má nejlepší brzdné vlastnosti a záběr na sněhu a zároveň prokazuje vylepšené jízdní vlastnosti v letních podmínkách. 

Díky robustní a odolné stavbě a zesíleným bočnicím je pneumatika stabilní a zvládá veškeré nárazy, ke kterým může při jízdě dojít.  Nová pneumatika Nokian WR SUV 4 je dostupná v rychlostních kategoriích H (210 km/h), V (240 km/h) a W (270 km/h) a její komplexní řada zahrnuje 57 produktů od 16 do 21 palců. 

Hlavní inovace:

  • Climate Grip Concept: Výjimečná ovladatelnost na mokru, sněhu a sněhové břečce. Směrový dezén zajišťuje jízdní stabilitu a bezpečnost díky vysoké odolnosti vůči aquaplaningu na vodě a rozbředlém sněhu. Speciálně vyvinuté lamely zpevňují pneumatiku a zlepšují tak její ovladatelnost na mokrých a suchých vozovkách. Tuhá zimní SUV směs pryže spolehlivě reaguje na teplotní výkyvy v proměnlivých zimních podmínkách.
  • Sněhové drápy zajišťují maximální přilnavost na sněhu. Zarývají se plnou silou do měkkého sněhu či jiného měkkého terénu. Tato inovace zvyšuje přilnavost pneumatiky na sněhu a zpřesňuje její reakce při zatáčení a změnách směru jízdy.
  • Leštěné drážky. Elegance ve službách funkčnosti: rozbředlý sníh a voda jsou snadno a efektivně odváděny pryč leštěnými hlavními drážkami.
  • Technologie aramidových bočnic. Extrémní odolnost. Extrémně silná aramidová vlákna zpevňují bočnice pneumatiky a poskytují jim tak větší odolnost a ochranu v náročných jízdních podmínkách. Díky vláknu je pneumatika odolnější vůči průpichům a průrazům, které by ji jinak mohly snadno poškodit. 

Nokian WR SUV 4 – obrázky a videa:

Stáhnout fotografie produktu a videa

Nokian Hakkapeliitta, pneumatika určená speciálně pro náročné zimní podmínky, je oblíbenou značkou zimních pneumatik v severských zemích, Rusku a Severní Americe. Nicméně její nehrotované nové verze Nokian Hakkapeliitta R3 SUV a Nokian Hakkapeliitta R3 představují skvělou volbu pro evropské řidiče, kteří žijí v alpských či horských oblastech s dlouhými zimami se sněhem. 

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV, určená pro vysokovýkonná SUV, je silná a výkonná. Díky nekompromisní přilnavosti a snadné ovladatelnosti v zimních podmínkách přináší požitek z jízdy jak na rušných městských silnicích, tak na štěrkových cestách. Robustní stavba a aramidem zesílené bočnice této nové pneumatiky poskytují maximální odolnost a ochranu před průpichy a průrazy a umožňují vám tak bezpečně dojet do cíle vaší cesty.

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV je k dispozici v 67 rozměrech, od 16 do 21 palců. Většina rozměrů má značení XL pro maximální možnou nosnost. Nová pneumatika Hakkapeliitta R3 SUV je vynikající volbou pro hybridní a elektrické vozy, včetně Volva XC90, BMW X5, MB GLC 350e a Tesly Model X.

Nehrotovanou zimní pneumatiku Nokian Hakkapeliitta R3 si často vybírají řidiči, kteří oceňují bezpečnost, jedinečný jízdní komfort a ekologičtější jízdu.

Nokian Hakkapeliitta R3 a Nokian Hakkapeliitta R3 SUV:

Více informací: Přilnavost pod kontrolou, větší jízdní komfort: bezstarostná jízda v severské zimě

Obrázky a videa: Stáhnout fotografie produktu a videa


Nokian Tyres je odborníkem na všechny zimní podmínky

Nokian Tyres je nejseverněji umístěným výrobcem pneumatik. Proto je odborníkem na zimní pneumatiky do všech zimních podmínek. Od okamžiku, kdy společnost vynalezla celosvětově první zimní pneumatiky, uskutečnila četná vylepšení a technologické pokroky, aby mohla vždy zajistit bezpečnou a bezstarostnou jízdu. 

Zimní pneumatiky pro osobní vozidla

Nokian WR A4 optimálně kombinuje vysokovýkonnou ovladatelnost se spolehlivou zimní přilnavostí. Sportovním vozům zaručuje vyvážené jízdní vlastnosti v rychle se měnících povětrnostních podmínkách. Nokian WR D4 je mistr v přilnavosti s jedinečnými inovacemi, které zaručují bezpečnou a vyváženou jízdu na mokrých a zasněžených vozovkách. Nokian WR D3 zajišťuje prvotřídní přilnavost a vynikající ovladatelnost v proměnlivých zimních podmínkách, které jsou typické pro střední Evropu. Technologicky vyspělá severská zimní pneumatika Nokian Hakkapeliitta R2 je určena pro řidiče, kteří požadují absolutní jízdní komfort, palivovou úspornost a nehrotovanou zimní technologii s nejlepšími bezpečnostními vlastnostmi. 

Stáhnout obrázky 

Zimní pneumatiky pro SUV

Nokian WR SUV 3 je robustní, vysokovýkonná, nehrotovaná zimní pneumatika, která si uchovává logické a bezpečné jízdní reakce i na hranici přilnavosti. Jedná se o špičkovou nehrotovanou pneumatiku pro náročné a univerzální SUV užití. Frikční pneumatika Nokian Hakkapeliitta R2 SUV nabízí spolehlivou a přesnou zimní přilnavost pro skutečný požitek z jízdy.

Stáhnout obrázky 

Zimní pneumatiky pro užitková vozidla

Pneumatika Nokian WR C3 pro užitková vozidla zaručuje přesnou zimní přilnavost a jízdní komfort jako u pneumatiky pro osobní vozidla. Robustní pneumatika zajišťuje bezpečnou, odolnou a lehkou jízdu na městských vozovkách i venkovských silnicích. Čerpací lamely odvádějí efektivně vodu pryč z kontaktní plochy a zaručují tak stabilní přilnavost. 

Stáhnout obrázky

Archiv novinek