St března 18 2015

Nokian je vítězem testu letních pneumatik 2015 autoklubu ADAC

Nokian Line je vítězem testů a je hodnocena jako obzvláště doporučeníhodná v testované velikosti pneumatik 185/60 R14 H. To nejvyšší hodnocení, které je značeno v testech známkou „dobrá“ získává tato „zelená“ finská pneumatika ve všech oblastech relevantních z hlediska bezpečnosti. Hodnocení „dobrá“ dosahuje tato pneumatika Nokian jak na suché, tak i mokré vozovce a pro svou nízkou spotřebu paliva. Pro její nízké opotřebení jí německý autoklub ADAC dává dokonce hodnocení „velmi dobrá“. Vítězem testu je Nokian Line i u německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest, kde vyšla s nejlepším hodnocením v oblasti kvality, se známkou „dobrá“.

Pneumatika Nokian šetří náklady díky nízké spotřebě paliva a velmi dobré odolnosti proti opotřebení

Jako doporučení pro úsporu nákladů se prvotřídní značka Nokian nabízí pro svou nízkou spotřebu paliva a velmi dobrou odolnost proti opotřebení. V hodnocení ADAC vyniká tato pneumatika díky svým přednostem bez jakýchkoli slabin. Spotřebitelská organizace Stiftung Warentest doporučuje pneumatiku Nokian Line jako „Náš tip“ a „Nejlepší pneumatika“. Pro dobrou pneumatiku jsou obzvlášť důležité velmi vyvážené vlastnosti.

Nejlepší známku „dobrá“ ve všech kritériích testu, relevantních z hlediska bezpečnosti, dosahuje Nokian Line i ve velikosti pneumatiky 205/55 R16 V, rovněž testované klubem ADAC a organizací Stiftung Warentest.

Vítězem testu je Nokian Line i u švýcarského autoklubu TCS a rakouského autoklubu ÖAMTC, kde dostala také nejlepší známku „dobrá“ stejně tak jako urakouského spotřebitelského časopisu „Konsument“. Dalšího úspěchu v testu dosáhla sportovní Nokian zLine s označením „Velmi doporučeníhodná” u německého motoristického časopisu „Auto Zeitung“. Oceněny byly především: dobré jízdní vlastnosti pneumatiky Nokian zLine na suché vozovce,nízký valivý odpor a opravdu bezpečné jízdní chování na mokré vozovce“.

Testy autoklubu ADAC a spotřebitelské organizace Stiftung Warentest byly prováděny na 35 letních pneumatikách velikosti 185/60 R14 H a 205/55 R16 V při náročných podmínkách dle přísných kritérií. Testu časopisu „Auto Zeitung“ bylo podrobeno celkem 14 letních pneumatik velikosti 225/40 R 18 92 W/Y.

Nové letní SUV pneumatiky Nokian – maximální odolnost, příjemný jízdní komfort a super výkon

Nové letní SUV pneumatiky Nokian jsou extrémně odolné proti opotřebení a mají vysoký výkon, velkou bezpečnost a mimořádnou životnost díky technologii aramidových bočnic Nokian. Pneumatika Nokian Line SUV pro všestranné použití u SUV nabízí příjemný komfort, maximální odolnost a vysokou přilnavost za mokra. Mimoto má tato letní pneumatika pro populární malá a střední SUV menší spotřebu paliva. Sportovní letní pneumatika Nokian zLine SUV nabízí přesné ovládání, maximální pevnost a bezpečnost v extrémních podmínkách. Dokonce u největších SUV přináší skutečné potěšení z jízdy. Díky vynikajícímu záběru této pneumatiky za mokra je i v deštivém počasívelmi bezpečná.

Letní pneumatiky Nokian jsou mnohonásobným vítězem testů

Letní pneumatiky Nokian jsou vícenásobným vítězem testů, poskytují vysokou bezpečnost a šetří pohonné hmoty. Letní pneumatika Nokian Line dosáhla nejlepší známky „dobrá“ již v testu letních pneumatik 2014 německého autoklubu ADAC a německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest a byla s hodnocením „obzvláště doporučeníhodná“ ve špičkové skupině vítězů testu. Tím se pneumatice Nokian podařil dvojnásobný úspěch v obou testovaných a nejvíce kupovaných velikostech pneumatik pro kompaktní a střední třídu a pro malé vozy.

Vítězem velkého testu letních pneumatik SUV 2014 časopisu „OFF ROAD“ a také „SUV MAGAZIN“ je pneumatika Nokian Z SUV s nejlepší známkou „VELMI DOPORUČENÍHODNÁ“.

Tyto letní pneumatiky tím potvrzují špičkovou úroveň výrobků společnosti Nokian Tyres, vynálezce zimní pneumatiky, držitele světového rekordu a technologického leadra.

Archiv novinek