St dubna 22 2015

Letní pneumatiky Nokian Line SUV – jízdní komfort a výkon pro všestranné použití pro SUV

Nová letní pneumatika Nokian Line SUV pro všestranné použití u SUV nabízí příjemný komfort, vysoký výkon a vysokou přilnavost za mokra.Je správnou volbou pro řidiče, kteří oceňují bezpečnou jízdu, ale také si chtějí stejnou měrou užít výkon svého SUV s dynamickými jízdními vlastnostmi na nerovných silnicích a v městském provozu.Tato pohodlná a sportovní pneumatika jede a jede, neboť má extrémně dlouhou životnost díky vysoce pevné technologii aramidových bočnic Nokian.Kromě toho pneumatika spotřebuje málo paliva, neboť je koncipována pro populární malá a střední SUV.

Aramidová vláknasnižují poškození bočnic

Pevnost této pneumatiky SUV se zvyšuje a její životnost se prodlužuje díky aramidovým vláknům, která používá nejsevernější výrobce pneumatik na světě pocházející z Finska.Aramid známý z letectví a zbrojního průmyslu snižuje poškození bočních stěn, ke kterým často dochází u pneumatik SUV.Několikero inovací v pneumatice Nokian Line SUV zlepšuje přilnavost za mokra, maximalizuje odolnost vůči akvaplaningu a vede k tomu, že tato všestranná kvalitní pneumatika patří k nejlepším ve své třídě.

Design nové pneumatiky byl vyvinut pro proměnlivé české podmínky a je založen na mnohonásobném vítězi testů Nokian Line.Nokian Line SUV má velmi nízký valivý odpor a tím i velmi nízkou spotřebu paliva.

Široká škála velikostí je zaměřena na rostoucí český trh SUV a nabízí 31 pneumatik od 15 do 19 palců.Nokian Line SUV je k dispozici v rychlostních třídách T (190 km / h), H (210 km / h) a V (240 km / h) a se svým velkým bratrem Nokian zLine SUV pokrývá téměř všechny populární modely SUV v České republice.Nokian Line SUV bude k dostání v obchodech s pneumatikami od jara 2015.

Jeho široká paleta velikostí zahrnuje i pneumatiky s technologií Flat Run, s nimiž se při závadě na pneumatice dá ještě pokračovat v jízdě.Jsou k mání i pneumatiky XL pro maximální náklad.

Technologie aramidových bočnic Nokian přináší dlouhou životnost

Životnost je jednou z klíčových výrobkových vlastností letních pneumatik pro ty řidiče SUV, kteří chtějí mít na svých velkých a výkonných vozech vlastnosti podobné osobnímu vozidlu.Z průzkumu trhu provedeného společností Nokian Tyres plyne, že závady na pneumatikách bývají nejčastěji způsobeny škodami na bočnici pneumatiky.Jízda po výmolech s příliš malým tlakem vzduchu a neopatrné najíždění na ostré obrubníky při parkování jsou typickým chováním, při kterém se poškodí bok pneumatiky.

„S Nokian Line SUV se jezdí přesněji a snadněji jak na štěrku, tak na asfaltu, technologie aramidové boční stěny podstatně zesiluje boční stěnu.Pryžový materiál boční stěny obsahuje extrémně odolná aramidová střižová vlákna," říká produktový manažer pro rozvoj Juha Pirhonen z Nokian Tyres.„Aramidová vlákna vytvářejí superpevnou boční stěnu tak, že je odolnější proti poškozením a proříznutím, které snadno vedou k defektu pneumatiky a mohou tak zabránit v další jízdě."

Odolnost proti opotřebení snadno řiditelné Nokian Line SUV byla zvýšena směsí pro běhoun příští generace, která funguje bezchybně v horku i na nerovných silnicích. 

Odmršťovače kamínků čistí drážky a zabraňují tomu, aby se kamínky zavrtávaly do pneumatik.Tím zvyšují jejich životnost a chrání před škodami, zejména při jízdě na nerovném terénu.Ostatní účastníci silničního provozu budou také rádi, že přes silnice přeletuje méně kamenů.

Pohodlná jízda, přesné řízení

Asymetrický vnitřní-vnější profil je typický pro rodinu výrobků Nokian Line a je již známý pro své vynikající jízdní vlastnosti za extrémních podmínek.Zvýšený jízdní komfort a přesnější jízdní vlastnosti jsou důležitými výhodami tohoto profilového vzoru.

Koncepce měkkého odvalování (Smooth Rolling Concept) je nejnovější technologií a kombinuje nízký valivý odpor a bezpečné jízdní vlastnosti při vysokých rychlostech.Drážkové nebo lamelové profily bloků v oblasti ramen byly optimalizovány v několika testech dezénu různých profilů a počítačem podporovaného vytváření tvaru.Různě široké otvory drážek a různě velké bloky s nálitky podporují pevnost a pružnost dezénu, takže v různých jízdních situacích nabízí pneumatika vždy ideální jízdní vlastnosti.Tento inovativní design profilu dává SUV při jízdě podobný pocit, jaký najdete u osobního vozidla, nižší vývoj tepla a zřetelně nižší spotřebu paliva. 

Polokulovité důlky, podobně jako u golfového míčku, na stěnách podélných žeber poskytují dodatečný jízdní komfort.Tento design tiché drážky snižuje vnitřní i venkovní hluk auta.Kromě toho snižuje odpor vzduchu, ochlazuje pneumatiku a zvyšuje tak odolnost proti opotřebení.

Zkosené a pravoúhlé přilnavé drápy byly konstruovány pro vnitřní rameno, aby zlepšily jízdu na písčitých cestách a jiných měkkých površích.Přilnavé drápy se kontrolovaně zachycují povrchu vozovky a tím zesilují přilnavost při jízdě a akceleraci.

Novinka! Inovace brání akvaplaningu:Trubkové a vodní drážky

Některé inovace poskytují dodatečnou bezpečnost v případě náhlých lijáků, které se v létě v České republice často objevují.Trubkové drážky ve tvaru střely ukládají vodu, která byla mezi pneumatikou a silnicí, urychlují tok vody z hlavních drážek do příčných drážek a maximalizují přilnavost i na vozovkách mokrých od deště.

Nové vodní drážky, to jsou hluboké diagonální drážky, které se otevírají na jednom konci a stabilizují jízdní vlastnosti a dominují vnějším podélným drážkám ve středu.Tato inovace také zabraňuje akvaplaningu ukládáním vody a jejím odváděním do podélných drážek.

Skok kupředu při úspoře benzínu

V porovnání se svou předchůdkyní dosahuje Nokian Line SUV největších pokroků v přilnavosti za mokra, ochraně před akvaplaningem a valivém odporu.

Směs pro běhoun pneumatiky z korálů a křemíku vyvinutá odborníky pro vývoj výrobků společnosti Nokian Tyres, používá korálovitou, rostoucí molekulární strukturu směsi křemíku a pryže ke zvýšení tuhosti běhounu.Díky tomu se řidiči dostává přesného pocitu z jízdy.Zcela nová kombinace molekulárních řetězců zmenšuje tvorbu tepla a snižuje spotřebu paliva.Díky této inovaci používá nový výrobek výrazně méně paliva a minimalizuje škodlivé emise CO2.Nokian Tyres se tak ukázala být průkopníkem šetrnosti k životnímu prostředí.

Nová pneumatika Nokian Line SUV nabízí vynikající přilnavost jak na suchých tak na mokrých vozovkách.Má vynikající odolnost proti opotřebení a pneumatika si zachovává své state-of-the-art vlastnosti po celou dobu své životnosti.Materiálové konstrukce, které se osvědčily u lesnických pneumatik, zvyšují dodatečně pevnost a odolnost své pryžové směsi.

Jednoduché zabezpečení:Indikátor hloubky profilu, výstražný ukazatel akvaplaningu a informativní pole

Pneumatiky v dobrém stavu mohou podstatně snížit riziko vzniku akvaplaningu.Aby mohli motoristé snáze kontrolovat hloubku dezénu svých pneumatik, vyvinula společnost Nokian Tyres dvě geniální inovace, které zvyšují bezpečnost:ukazatel hloubky profilu a indikátor akvaplaningu.

Indikátor hloubky profilu Nokian na středním žebru udává hloubku profilu jednoduše jako čísla od 8 do 3 milimetrů.Jak se pneumatika opotřebovává, čísla jedno po druhém mizí.Výstražný ukazatel akvaplaningu varuje symbolem kapky před nebezpečím akvaplaningu.Když je zbytkový profil menší než 4 milimetry, ukazatel zmizí a poukazuje tak na zvýšené riziko.Tyto inovace nemá žádný jiný výrobce pneumatik.

Montážní poloha a ukazatel tlaku vzduchu v informačním okně na bočnici přinášejí větší bezpečnost.Tam si lze zapsat správný tlak a polohu pneumatiky při výměně pneumatik.Pohodlí a bezpečnost jsou dále vylepšeny o dodatečnou oblast, kde jsou zapsány utahovací momenty pro šrouby na hliníkových ráfcích. 

Nokian Line SUV – dobrý výkon ve vlhku

  • Konstrukce vyztužená aramidem pro jedinečnou pevnost
  • Prvotřídní komfort, výkon a nízká spotřeba paliva
  • Extrémní bezpečnost na mokrých silnicích 

Nejdůležitější inovace:

Technologie aramidových bočnic Nokian.Jedinečná pevnost.Pryžový materiál bočnice obsahuje extrémně odolná aramidová střižová vlákna.Stejný materiál je znám z leteckého a obranného průmyslu.Díky aramidovým vláknům je bočnice velice pevná a tím odolnější vůči škodám a řezům.

Trubkové drážky.Účinná ochrana proti akvaplaningu.Trubkové drážky ve tvaru střely ukládají vodu, která byla mezi pneumatikou a silnicí, urychlují tok vody z hlavních drážek do příčných drážek a maximalizují přilnavost i na vozovkách mokrých od deště.

Vodní drážky.Lepší stabilita jízdních vlastností, bezpečnost na mokrých vozovkách.Hluboké diagonální drážky, které se otevírají na jednom konci a stabilizují jízdní vlastnosti, dominují vnějším podélným drážkám ve středu.Tato inovace také zabraňuje akvaplaningu ukládáním vody a jejím odváděním do podélných drážek. 

Přilnavé drápy.Lepší přilnavost.Zkosené a pravoúhlé drápy se kontrolovaně zachycují povrchu vozovky a zesilují tak přilnavost při jízdě a akceleraci. 

Odmršťovače kamínků.Delší životnost.Odstraňovače kamínků čistí profilové drážky a brání tomu, aby se kamínky zavrtávaly do pneumatik.Tím zvyšují jejich životnost a chrání před škodami, zejména při jízdě na nerovném terénu.Ostatní účastníci silničního provozu budou také rádi, že přes silnice přeletuje méně kamenů.

Koncepce měkkého odvalování.Nižší spotřeba paliva, pocit bezpečnější jízdy.Koncepce kombinuje nízký valivý odpor a bezpečné jízdní vlastnosti při vysokých rychlostech.Drážkové nebo lamelové blokové profily v ramenní oblasti byly optimalizovány.Rozdílně široké otvory drážek a různé velikosti bloků s nálitky podporují tuhost a pružnost profilu běhounu.To dává SUV jízdní pocit podobný osobnímu vozidlu, nižší zahřívání a výrazně nižší spotřebu paliva.

Design tiché drážky.Více jízdního komfortu.Polokulovité důlky, podobně jako u golfového míčku, na stěnách podélných žeber poskytují dodatečný jízdní komfort.Mimoto snižuje odpor vzduchu, ochlazuje pneumatiky a zvyšuje tak odolnost proti opotřebení.

Směs Line pro běhoun z korálu a křemíku.Vynikající pocit z jízdy, pevná přilnavost za mokra, nízká spotřeba paliva.Směs příští generace pro běhoun pneumatiky používá korálovitou rostoucí molekulární strukturu směsi křemíku a pryže, aby zesílila tuhost běhounu.Díky tomu se řidiči dostává přesného pocitu z jízdy.Nová pneumatika Nokian Line SUV nabízí vynikající přilnavost jak na suchých tak na mokrých vozovkách.Má vynikající odolnost proti opotřebení a pneumatika si zachovává své state-of-the-art vlastnosti po celou dobu své životnosti.Zcela nová kombinace molekulárních řetězců zmenšuje tvorbu tepla a snižuje spotřebu paliva.

Archiv novinek